Kaip išsirinkti tinkamiausią antklodę?

Miegas – vienas svarbiausių dalykų žmogaus gyvenime: tik tuo atveju, jei būsime kokybiškai pailsėję, galėsime produktyviai dirbti arba mokytis, mums netrūks energijos, gerai jausimės. Tačiau tam, kad miegui sąlygos būtų iš tiesų puikios, mums yra reikalingi įvairūs komponentai, o antklodė – vienas iš jų. Tačiau, kaip pasirinkti tinkamiausią antklodę?

Šiandien miegui skirtos produkcijos gamintojai siūlo labai didelį pasirinkimą, tad daugeliui gali atrodyti, kad tinkamiausią patalynę išsirinkti yra labai sunku. Vis dėlto, tai – netiesa, kadangi tinkamiausios antklodės paslaptį įminti yra labai lengva: jei norite pasirinkti išsirinkti tinkamiausią antklodę, atminkite, kad būtina atsižvelgti į jos rūšį. Kaip žinia, kiekvienos rūšies antklodės pasižymi tam tikromis savybėmis. Būtent jos ir gali tapti geriausiu rodikliu, leisiančiu suprasti, ar jums reikia šios antklodės.

 

Šilkinės antklodės

Neretai yra sakoma, kad būtent miegamasis bei jame esantis guolis turi būti viena prabangiausių namų vietų. Ir iš tiesų, jei jis tviskės prabanga, galite būti tikri, kad poilsis bus pats maloniausias bei kokybiškiausias. Tačiau puikus prabangos įspūdis, kurį sukurs šilkinės antklodės tikrai nėra vienintelis šios rūšies antklodžių privalumas – iš šilko pagaminta antklodė maloniai apgaubia kūną, tačiau jo neslegia. Kokybiškas miegas yra įmanomas tik tuo atveju, jei sukuriamas palankus mikroklimatas. Būtent šilkinės antklodės sukuria palankų mikroklimatą – jei yra vėsu, jos maloniai sušildys ir atvirkščiai – esant aukštai temperatūrai, jausite gaivią vėsą.

Vilnonės antklodės

Drąsiai galima sakyti, kad vilnonės antklodės yra puikus pasirinkimas tiems žmonėms, kurie mėgsta universalias prekes, kadangi dėl puikių termoreguliacinių savybių šią antklodę galėsite naudoti bet kuriuo metų laiku. Tačiau tai dar ne viskas – būtent vilna nuo seno garsėja išskirtinėmis savybėmis, kurios teigiamai veikia odą, sąnarius, gerina kraujotaką. Malonus vilnos prisilietimas padeda atsipalaiduoti, tad užsikloję tokia antklode netruksite pamiršti visą įtemptos dienos sukeltą nuovargį.

Antialerginės antklodės

Pastaruoju metu vis daugėja žmonių, kurie skundžiasi alergijomis. Belieka tik pridurti, kad tokie žmonės turi ypač atidžiai rinktis visus daiktus, kuriuos naudoja. Akivaizdu, jog antklodės taip pat yra ne išimtis – jei esate alergiškas, turite ypač atsakingai rinktis antklodę tam, kad miegas po ja nekeltų pavojaus. Būtent tokiems žmonėms geriausiai tinka antialerginės antklodės. Jos sukurtos iš aukštos kokybės medžiagų, kurios nesukels alergijos. Svarbu pastebėti, kad šio tipo antklodės turi ir dar vieną puikų privalumą – šiose antklodėse neapsigyvena dulkių erkutės. Jos, kaip žinia, yra itin nemalonūs svečiai, galintys sukelti daug sveikatos problemų, todėl antialerginės antklodės yra patikima apsauga.

Pūkinės antklodės

Pūkinė antklodė yra neįtikėtinai puri – tai suteikia lengvumo jausmą, tačiau nepaisant to, jus patikimai šildys net pačią žvarbiausią naktį. Be to, pūkais užpildytos antklodės tarnauja labai ilgai ir yra labai minkštos

Sintetinės antklodės

Jei ieškote antklodžių, kurių priežiūrai nereikėtų skirti daug laiko, tokiu atveju sintetinės antklodės yra idealus pasirinkimas. Jų priežiūra – itin paprasta, maža to, šios rūšies antklodes galima skalbti skalbimo mašinoje. Sintetinės antklodės turi ir dar keletą puikių privalumų: nesivelia, ilgai nepraranda pirminės formos bei puikiai sugeria drėgmę.

Medvilninės antklodės

Medvilninės antklodės yra ypatingos tuo, jog puikiai šildo, tuo pat metu leisdamos kūnui kvėpuoti. Taigi, su šia antklode bet kuriuo metų laiku jausitės komfortabiliai.

Dabar jau žinote, kokiomis savybėmis pasižymi viena ar kita antklodė, tad belieka tik nuspręsti, kurie kriterijai yra svarbiausi ir rinktis juos atitiksiantį gaminį.

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode